test bierloze sportkantine faalt

Test sportkantine zonder bier faalt!

Na de geflopte proef met een gezonde kantine in de Utrechtse sporthal Zuilen mogen de sporters daar straks waarschijnlijk gewoon weer bier drinken en friet eten. Dat melde de Telegraaf in maart 2014.

Het initiatief van de Stichting Klein Galgenwaard van oud-voetballer Jean-Paul de Jong was geen succes. De sporters weigerden na hun inspanningen wortelsap te drinken en gezonde broodjes te eten. Ze misten massaal hun pilsje en bitterbal.

Mijn mening? Een sportvereniging moet een vereniging blijven. Een plek met een maatschappelijk doel. Niet voor niets hebben vele verenigingen kernwoorden als saamhorigheid in hun visie opgenomen. Daar hoort een laagdrempelige en gezellige kantine bij. Een plek waar vriendschappen gesloten worden, een plek van verbroedering, juist onder het genot van een biertje en een bitterbal.

Dat sportverenigingen meer verantwoordelijk kunnen tonen naar overmatig alcohol gebruik en dan met name onder de jonge drinkers is een ander punt. Wij zijn ook van mening dat er een bepaalde mate mag worden gesteld aan de hoeveelheid alcohol die wordt genuttigd tijdens bijvoorbeeld hockeykampen. Maar laat een sportkantine een kantine blijven. Een plek voor een biertje en een bitterbal met je teamgenoten!

Zijn we het hier over eens?

Met sportieve groet,

Nick van der Meer